اقتصادیایرانسیاسی

شاوردیان: غفلت از ظرفیت‌های ژئوپلوتیکی کریدور شمال-جنوب، سرعت توسعه کشور را کُند می‌کند

عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه احداث کریدور زنگزو در راستای سیاست غرب در مورد حذف تهران از مسیرهای ترانزیتی است گفـت: اولویت وزارت راه و شهرسازی باید تکمیل کریدور شمال – جنوب کشور و توسعه شبکه حمل و نقلی در راستای بهره‌‍ مندی از ظرفیت‌های ژئوپلوتیکی کشورمان باشد.

آرا شاوردیان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با تاکید بر ضرورت تکمیل کریدورهای شمال – جنوب و توسعه ترانزیت کالا از این مسیر گفت: تکمیل کریدورهای اصلی کشور یکی از موضوعاتی است که همواره مورد تاکید ما بوده و تاخیر در توسعه ترانزیت کالا از این طریق موجب می‌شود کشورهای همسایه سهم ما در ترانزیت کالا را تصاحب کنند.

نماینده ارامنه تهران و شمال کشور در مجلس با تاکید بر اینکه اولویت وزارت راه و شهرسازی باید تکمیل کریدور شمال – جنوب کشور و توسعه شبکه حمل و نقلی باشد؛ تصریح کرد: این کریدور می‌‎تواند از طریق ارمنستان، کشورهای حوزه خلیج فارس و جنوب شرق آسیا مانند هند را به روسیه و اروپا متصل کند و همچین کشورهایی مانند قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان و افغانستان که به نحوی محصور در خشکی هستند را از طریق ایران به دریا متصل کرده تا کالاهای خود را حمل کنند. این کریدور ظرفیت ترانزیت کالای ایران را چند ۱۰ برابر کرده و با افزایش توان صادراتی، درآمد پایداری را برای کشور به همراه خواهد داشت.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه غفلت در استفاده از ظرفیت‌های ژئوپلوتیکی، سرعت توسعه کشور را کُند می‌کند، گفـت: تحرکات کشور آذربایجان برای برقراری کریدور جعلی زنگزور موجب قطع مرز ایران و ارمنستان و مسدود شدن مسیر دسترسی هزار ساله به اروپا منتهی شود. احداث این کریدور جعلی در راستای سیاست غرب در مورد حذف تهران از مسیرهای ترانزیتی بوده و اهداف رژیم اشغالگر قدس و ایالات متحده را دنبال می‌کند.

عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس با تأکید بر اینکه ما با هرگونه تغییر ژئوپلیتیک در منطقه قفقاز جنوبی و ایجاد کریدور جعلی با نام زنگزور مخالف هستیم عنوان کرد: با توجه به اهمیت این موضوع امیدوارم رئیس جمهور و وزیر راه و شهرسازی تمام اهتمام خود را به کار گرفته و از ظرفیت‌های موجود برای توسعه ترانزیت کالا بهره بگیرند؛ ضمن اینکه ایران به زودی رسما عضو گروه بریکس می‌شود و در این گروه بین المللی که هند، روسیه و چنین نیز حضور دارند، ظرفیت‌های فراوانی برای ترانزیت کالا دیده می‌شود که نباید از آن غفلت کرد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا